Piyasada Bulunmayan İlaçların Birliğimize Bildirimi Hakkında

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Eczacı odaları ve eczacılardan Birliğimize ulaşan şikayetlerde; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun resmi web sayfasında yayınlanan 08.01.2016 tarihli duyurusunda aktarılan Fiyat Değerlendirme Komisyonu'nun 1 (Bir) Avro değerinin 2,0787 TL'den 2,1166 TL'ye güncellenmesi yönünde kararı ve ilgili mevzuata bağlı olarak ilaç fiyatlarının tespitinde kullanılan Avro değerinde yapılacak olan değişikliklerin Komisyon kararının ilanından itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girecek olmasına istinaden ilaçlarda ortaya çıkacak fiyat artışı nedeniyle;

Bazı firma ve ecza depolarının, piyasada olmadığı gerekçesiyle eczanelere ilaç vermediği ve eczanelerden hastalara ilaç temininde çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda gerekli tespitlerin yapılarak ilgili Kurum ve Kuruluşlarla iletişime geçilebilmesi adına Birliğimiz resmi web sitesine (www.teb.org.tr)"Piyasada Bulunmayan İlaçlar"başlığı altında bir bildirim butonu eklenmiştir. İlaç temin süreçlerinde sıkıntı yaşayan eczacılarımızın, web sayfamızın ilgili bölümden giriş yaparak temininde sıkıntı yaşadıkları ilaç ve ecza deposuna ilişkin bilgileri Birliğimize göndermeleri Birliğimizin bu çerçevede yapacağı çalışmalar için büyük önem arz etmektedir.

Ecz. Arman ÜNEY