TÜRKİYE CUMHURİYETİ 94 YAŞINDA!

Modern Türkiye’nin doğum günü olan 29 Ekim’i Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Onuncu Yıl Nutku'nda “en büyük bayram” ilan etmiştir.

Bu Bayram; kendini bilimin ve çağdaş Türkiye’nin sözcüsü olarak kabul eden biz eczacılar için de ayrı bir değer taşımaktadır. Bizler demokrasiye inanan ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile yola çıkanların gösterdiği ilkeler doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Vatanına, bayrağına, ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan bizler tam 94 yıl önce atalarımızın sahip çıktığı laik demokratik çağdaş ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni muhafaza için çalışıyoruz.

Ulu Önder Atatürk’ün 94 yıl önce başlattığı uygarlık yolculuğunu bugün de kararlı adımlarla sürdüren Cumhuriyetimiz için halkından ve kurumlarından aldığı destek hayati derecede önemlidir. Bu bilinçle Birliğimiz, aydınlık bir Türkiye için gelecekte de sorumluluklarının gereğini yerine getirme gücünde ve kararlılığındadır.

Bugün, büyük bir savaşın ardından, küllerinden yeniden doğarak kurulan bir devletin zafer günüdür. Bu inanç ve kararlılıkla, meslektaşlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

MERKEZ HEYETİ