Sağlıkta Şiddet ve Eşdeğer İlaç Konulu Basın Toplantısı Düzenlendi

Türk Eczacıları Birliği’nde 4 Temmuz 2018 tarihinde ‘sağlıkta şiddet ve eşdeğer ilaç’ konulu basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. M. İbrahim Özkol ve Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır katıldı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Mersin’in Tarsus ilçesinde eşdeğer ilaçtan kaynaklanan tartışma sonucu bir eczanenin hizmet sunamayacak şekilde hasar gördüğünü ve biri ağır olmak üzere dört eczane personelinin yaralandığını söyledi. Saldırıyı kınayan Çolak, Türk Eczacıları Birliği olarak davaya müdahil olacaklarını belirtti ve sağlıkta şiddeti önlemek adına önlemlerin ivedilikle alınması gerektiğini söyledi.

Eşdeğer ilacın güvenilir, etkin ve ekonomik olduğunu vurgulayan Çolak, eşdeğer ilacın kamuya yarar sağladığını ve yerli ilaç sanayisinin desteklenmesi adına önemli olduğunu ifade etti.

Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır, Tarsus’ta yaşanan saldırının detaylarını paylaştı. Hukuki açıdan da konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Sağır: “Biz eczacılar olarak din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş ayrımı yapmadan çalışan insanlarız ve maalesef bu olayın ırkçı söylemlerle yansımış olması bizleri üzdü. Bu olay Suriyeliler tarafından yapılmadı. Suriyeli bir hastanın reçetesinden başladığı için topluma da bu şekilde yansıdı” dedi.

Basın açıklamasının tam metni için tıklayınız.