41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı Sona Erdi

41.Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı Sona Erdi

6. Bölge Samsun Eczacı Odası ev sahipliğinde 18 – 20 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı sona erdi.

Toplantının ikinci gününde; EGAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan, EGAŞ ve majistral ürünler konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, yaptığı sunumda kooperatiflere aidiyet ve ilaç kârlılığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Etkin Eczacılık Derneği Önceki Dönem Başkanı Ecz. Ayşegül Yıldız, “Eczacılıkta Gelecek Beklentileri ve Meslek Örgütü Politikaları” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

41.Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı kapsamında Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Ecz. Bahtiyar Murat Aras, yazmış olduğu Pazarcık Türkmen Alevileri isimli kitabını meslektaşları için imzaladı.

41.Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın ikinci günü, Sunay Akın’ın “Görçek” isimli performansı ile sona erdi.

41.Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın üçüncü günü Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın konuşması ile başladı. Uzbay, konuşmasında kontrolsüz bir şekilde açılan eczacılık fakülteleri ve kontenjan artışları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak konuya ilişkin izlenebilecek yol haritasından bahsetti.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Kubilay Aydın, ecza kooperatifleri nezdinde 2018 yılının sektörel değerlendirmesini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Türk Eczacıları Birliği İkinci Başkanı Ecz. Sinan Usta, yaptığı sunumda Reçete Tevzi Sistemi’nin çalışma prensipleri ve karar alma süreçleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Toplantının ikinci gününden itibaren Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem Merkez Heyeti’nin son dönem çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini bildirdiler. Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’da aynı zamanda kontrolsüzce açılan eczacılık fakülteleri ile ilgili deklarasyon, tüm Bölge Eczacı Odası ve Yöneticilerinin ortak kararı doğrultusunda yayınlandı.

Ardından Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. İbrahim Özkol, Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticilerinin Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Çalışma Raporu hakkındaki görüşlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, 21 – 23 Ekim 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan FIP Avrupa Bölgesel Konferansı ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirerek tüm Bölge Eczacı Odaları’nı ve eczacıları konferansa katılmaya davet etti.

Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın kapanış konuşması ile sona erdi. Çolak, konuşmasına, “Çok iyi bir bölgelerarası toplantı geçirdiğimizi düşünüyorum kendi adıma. Herkes çizgi üstü konuşmalar ve sunumlar yaptı, katkılarını ifade etti. Bir bölgelerarası toplantı değil, adeta bir kongre gerçekleştirdik. Ciddi bir ufuk taraması yaptık, gelecek vizyonu ve güncel sorunlar konusunda önemli konuların altını çizdik” ifadeleriyle başladı.

Samsun Eczacı Odası’na ev sahiplikleri adına teşekkür eden Çolak “Harika, genç bir ekip toplantıya yönelik algımızı değiştirdi. Toplantıyı çok daha verimli hale getirdi. Milli Mücadelemizin başlangıcının 100. yılında Samsun’da bir toplantı yapmanın gururuna, verimli bir toplantı yapmanın hazzını ekledi” dedi.

Çolak, sözlerine son verirken, “Bizim her şeyden çok, demokrasiye, barışa, evrensel insan haklarına, ekosistemin korunmasına, canlı türlerine saygıya, kadın-erkek eşitliğine, çocukların korunmasına, bunların hepsine birden ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.