YENİ YIL MESAJI

Sevgili Arkadaşlar,
Bir yılı daha geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, eczacılık mesleğinin 2013 yılında daha iyi şartlara ulaşmasını temenni ediyorum Ancak mesleğimizi hepimizin daha dikkatli yapması gerektiğini de düşünüyorum.
Aynı gemide yolumuza devam etme adına, bireysel hareket etmek yerine, gemiyi hep beraber yüzdürme konusunda özen göstereceğimizi ümit ediyorum.
Bu sırada biz oda yönetimi olarak üstümüze düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz. Kırklareli Merkez’de ve Lüleburgaz Temsilciliği’nde görevli personelimizin özverili çalışmalarına da teşekkür ederim.
Bilindiği üzere SGK reçetelerimiz, odamız aracılığı ile İstanbul SGK’ya teslim edilmektedir.
Biz eczacılar için ödemelerin zamanında yapılması önemli bir konudur. Bu da reçetelerin, kuruma hatasız teslim edilmesi ile direkt olarak alakalıdır. Bu konuda sizlerin de bize yardımcı olacağınızdan hiç kuşkum yoktur.
Özellikle Kırklareli Merkez’deki eczacı arkadaşlarımın C grubu reçetelerini onaylatma işini, ayın ilk 7 gününde bitirmeleri ve reçete kolilerini kapalı olarak odamıza teslim etmeleri gerekmektedir. Teslimin son günü hem reçete onaylama, hem koli kapatma işlemi hata oranını yükseltmektedir.
Yeni yıldan itibaren SGK bu tür hataları kabul etmeyeceğini bildirmiştir. Sizlerin ve eczane çalışanlarınızın bu konuya azami önem göstereceğine gönülden inanıyorum.
Hepinizin gözlediği gibi değişen eczane konseptleri, satış teknikleri, bizden hizmet alan kişi portföyüne karşı kendimizi geliştirmeliyiz.
Yeni yılda bu konuda gerekli eğitimleri, odamız bünyesinde vermeyi planlıyoruz. Bu organizasyonlara ilgi göstereceğinizi düşünüyorum. Ayrıca TEB Akademi web sayfasındakiTEB-E-ON uygulamasını takip ederek kendimizi geliştirebiliriz.
Yeni yılın sizlere sağlık, sevgi, şans ve çalışmalarınızda başarılar getirmesini diliyorum.
Ecz. Aytül ÇİLOĞLU