ECZACI KAMUOYUNA

28 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Eczacılar Birliği Büyük Kongresine odalarımız adına Birlikte Değişim Grubu olarak katıldık.

Kongrede eczacılık mesleğinin içinde bulunduğu sorunlara ilişkin görüşlerimizi, çözüm önerilerimizi anlattık. Geleceğe ilişkin karşımıza çıkabilecek tehditleri,fırsatları anlatmanın yanı sıra karşılığında yapılması gerekenler için de önerilerimizi paylaştık.

Ülkemizin en dinamik ve en büyük akademik meslek odalarının başında gelen Türk Eczacıları Birliği yönetimine, önümüzdeki iki yıl boyunca görev yapmak üzere aday olduk. Yapılan seçimlerde,Büyük Kongre Delegelerinin tercihleri sonucu yeni dönemde yönetim organlarında görev yapacak arkadaşlarımız belirlendi.

Bizler bu zamana kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de, örgütümüzün yanında, eczacılık ve eczacı için çalışmayı ve üretmeyi sürdüreceğiz.Bu çaba ve gayretimiz yalnızca odalarımızın üyesi olan on dört bin meslektaşımız için değil, geçmişte de olduğu gibi tüm eczacı meslektaşlarımız için olmaya devam edecektir. Eczacının sorunları dışındabu ülkenin birer ferdi ve sivil toplum kuruluşu olarak insanımızın yaşamına, hak ve çıkarlarına, demokrasinin evrensel hukuk kuralları içinde işleyişine, barışın ve kardeşliğin bu ülkede egemen olmasına ilişkin de düşüncelerimizi söyleyeceğiz.

Örgütlü yapının bizi koruyup geliştireceği ilkesinden hareketle meslek örgütümüzdeki dayanışmanın yine en güçlü halkaları olacağız. Eczacı tabanının isteklerine ve sorunlarına odalarımızda yönetim kadrolarımızla karşılık vermeye ve çözmeye çalışmanın yanı sıra,bu talepleri üst örgütümüzde de seslendirmekönde gelen görevlerimiz arasında olacaktır.

42. dönem için göreve seçilen tüm meslektaşlarımızı kutluyor ve başarılar diliyoruz .

Eczacı Kamuoyuna Saygılarımızla…….

• 1. Bölge İstanbul Eczacı Odası