BASIN AÇIKLAMASI: 25 EYLÜL DÜNYA ECZACILIK GÜNÜ KUTLU OLSUN

TEB ÖNERDİ, DÜNYA KABUL ETTİ

2009 yılında Türkiye'de yapılan ve dünyanın hemen her ülkesinden eczacıların katıldığı Dünya Eczacılık Kongresi'nde alınan tarihi karar gereği, 25 Eylül tarihi, "Dünya Eczacılık Günü" olarak ilan edildi. Birliğimizin önerisiyle kabul edilen 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü'nün bu yıl 3'üncüsünü kutluyoruz. Bilindiği gibi, ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Bazı ülkeler farklı tarihlerde kutlamakta, bazılarıysa hiç kutlamamaktaydı.

Ancak geçtiğimiz yıl, Türk Eczacıları Birliği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, Birliğimiz delegasyonunun "FIP'in kuruluş tarihi olan 25 Eylül'ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması" önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul ederek, tarihi bir karara imza attı. FIP, Genel Kurul'da kabul ettiği öneriyi, daha sonra tüm dünya ülkelerine gönderdiği yazıyla bildirdi ve "25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanacağını" ilan etti.

Değerli Basın Mensupları, İnsan ırkının var olduğu en eski tarihlerden beri bilinen belki de en eski meslek gruplarından biri olan eczacılık mesleği, insan sağlığını iyileştirmek gibi son derece kutsal bir görevi üstlenmekte. Çünkü, toplum sağlığının korunması ve devamı için dünyadaki gelişmeleri sürekli olarak takip eden biz eczacılar, sermayesi sadece kendi emeği olan bir meslek grubunun üyeleriyiz.

Hastalarımızla aramızdaki koparılamayacak olan organik bağımız ve insan sağlığı merkezli hizmetlerimiz sayesinde, dün var olduğumuz gibi yarın da insanlığa hizmet için çalışacağız. Bin yıllık geçmişinden güç alan, sağlıklı nesillerin sürekliliği için yüzü daima geleceğe dönük olan biz eczacılar, mesleğimize duyduğumuz sevgiyi ve heyecanı sürekli büyüterek yaşatıyoruz.

Türk Eczacıları Birliği olarak, tekrar ülkemizdeki ve Dünyadaki meslektaşlarımızın bu önemli günlerini kutluyor, yüreklerinde taşıdıkları meslek aşkını hiç yitirmemelerini temenni ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ